Pradžia
lt
en

2023–2029 m. Marijampolės regiono funkcinės zonos strategijos projektas

2023–2029 m. Marijampolės regiono funkcinės zonos strategijos projektas

Organizuojančios institucijos: Marijampolės regiono plėtros taryba ir Marijampolės regiono savivaldybių administracijos.

Tikslinės grupės: viešojo administravimo subjektai, ekonominiai ir socialiniai partneriai ir (ar) organizacijos, atstovaujančios pilietinei visuomenei, įskaitant aplinkos apsaugos tikslų siekiančias organizacijas, nevyriausybines organizacijas ir subjektus, atsakingus už socialinės įtraukties, pagrindinių teisių, neįgaliųjų teisių, lyčių lygybės ir nediskriminavimo skatinimą, gyventojai.

Aprašymas:

Funkcinės zonos (toliau – FZ) strategijos rengimą reglamentuojantis Tvarios miesto plėtros strategijų ir funkcinių zonų strategijų rengimo ir įgyvendinimo stebėsenos tvarkos aprašas, patvirtintas Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro 2023 m. sausio 19 d. įsakymu Nr. 1V-30 „Dėl Tvarios miesto plėtros strategijų ir funkcinių zonų strategijų rengimo ir įgyvendinimo stebėsenos tvarkos aprašo patvirtinimo“, nustato, kad FZ strategijas rengia savivaldybės:

  • ????nustačiusios, kad regionų plėtros planuose keliamas problemas tikslinga spręsti laikantis integruoto požiūrio;
  • ????užtikrindamos, kad naudą gaus tikslinės grupės dviejose ar daugiau tarpusavyje besiribojančių ir socialiniais ir (ar) ekonominiais ryšiais susijusių arba potencialiai tokius ryšius galinčių suformuoti savivaldybių.

2023 m. atlikta Marijampolės regiono savivaldybių socialinių ir ekonominių ryšių analizė, identifikuotos bendros regiono savivaldybių problemos ir potencialas, vyko diskusijos, susitikimai bei aptarimai dėl galimų bendradarbiavimo sričių, savivaldybės teikė pasiūlymus dėl konkrečių investicinių ir neinvesticinių veiksmų. Atsižvelgiant į tai, parengtas 2023–2029 m. Marijampolės regiono funkcinės zonos strategijos ir jos veiksmų plano (toliau – Strategija) projektas.

Įgyvendinant Strategijoje numatytus veiksmus būtų siekiama pagerinti sąlygas investicijoms pritraukti ir paskatinti regiono ekonominį augimą išnaudojant regiono turistinius išteklius bei padidinti visuomenės sveikatos paslaugų efektyvumą. Iš viso Strategijoje numatyta veiksmų už 34 754 582,05 eurų, iš kurių – 29 541 389,42 eurai ES fondų lėšos.

Žemiau pateikiamas Strategijos projektas, su kuriuo kviečiame susipažinti:

Strategijos projektas

Viešinimo tikslas:

Kvietimas pareikšti nuomonę, pastabas ir pasiūlymus dėl Strategijos projekto.

Viešinimo rezultatų panaudojimas:

Pateikti pasiūlymai bus panaudojami tobulinant Strategijos projektą.

Pasiūlymų teikimas ir viešasis susirinkimas:

Pastabas ir pasiūlymus kviečiame teikti šiais būdais:

  • ????raštu adresu Marijampolės regiono plėtros taryba, Vytauto g. 28, Marijampolė ir (ar) el. paštu info@marijampolesregionas.lt iki 2024 m. sausio 24 d.

Teikdami pasiūlymus tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys turi nurodyti savo kontaktinius duomenis (fiziniai asmenys – vardą, pavardę, elektroninio pašto adresą, telefono numerį; juridiniai asmenys – teikiančiojo asmens vardą, pavardę ir savo, kaip juridinio asmens, pavadinimą, elektroninio pašto adresą, telefono numerį) bei pasiūlymo teikimo datą ir pasiūlymo esmę (pasiūlymas turi būti aiškus ir suprantamas). Raštu pateiktas pasiūlymas turi būti pasirašytas.

  • ????viešojo susirinkimo metu.

Viešas susirinkimas Strategijos projekto pristatymui planuojamas 2024 m. sausio 25 d. 16 val. 30 min. nuotoliniu būdu MS Teams platformoje. Norintys dalyvauti viešame susirinkime kviečiami registruotis el. paštu info@marijampolesregionas.lt iki 2024 m. sausio 24 d., nurodydami vardą, pavardę ir atstovaujamą organizaciją. Registracijos metu renkami duomenys bus naudojami tik nuorodos į pristatymą atsiuntimui bei dalyvių skaičiaus sužinojimui.

Po viešo susirinkimo pasiūlymai nebus priimami.

Strategijos projekto rengime dalyvavo:

Kalvarijos savivaldybės administracija, Kazlų Rūdos savivaldybės administracija, Marijampolės savivaldybės administracija, Šakių rajono savivaldybės administracija, Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija.

Strategijos projekto rengimą koordinuoja:

Marijampolės regiono plėtros tarybos administracija

Kontaktinis asmuo

Agnė Norutė

Marijampolės regiono plėtros tarybos administracijos ekspertė

Tel. 8 678 28112

El. p. agne.norute@marijampolesregionas.lt