Pradžia
lt
en

2020 metų Saugaus eismo komisijos sprendimų trumpa apžvalga

2020 metų Saugaus eismo komisijos sprendimų trumpa apžvalga

Kazlų Rūdos savivaldybės Saugaus eismo komisija, sudaryta iš Savivaldybės vadovų, specialistų, seniūnijų seniūnų bei kelių tarnybos, policijos komisariato, miškų urėdijos atstovų, 2020 metais posėdžių metu, iš kurių  keletas buvo ir išvažiuojamųjų, svarstė 40 klausimų susijusių su Kazlų Rūdos savivaldybės eismo bei jo dalyvių saugumu.

Per praėjusius metus įvyko keturiolika organizuojamų posėdžių, iš kurių pusė dėl šalyje paskelbto karantino vyko nuotoliniu būdu, tačiau tai nebuvo kliūtis Komisijai vykdyti savo pareigų, bei analizuoti gautų prašymų. Daugiau nei pusė gautų svarstyti klausimų sudarė Savivaldybės gyventojų kreipimaisi dėl įvairių kelio ženklų įrengimo, kurie sustiprintų eismo, bei svarbiausia jos dalyvių saugumą, vairuotojų dėmesingumą. Likusieji klausimai buvo pateikti Savivaldybės įmonių, bendrovių, įstaigų ar inicijuoti pačios Komisijos.

Pasak Komisijos pirmininko, mero pavaduotojo Mariaus Žitkaus, stengiamasi laiku reaguoti į gyventojų bei įmonių prašymus ar siūlymus ir ieškoti geriausių sprendimų, kurie padėtų užtikrinti saugias bei patogias eismo sąlygas savivaldybėje. ,,Ne visi mūsų savivaldybėje esantys keliai ar gatvės yra Savivaldybės nuosavybėje. Už daugelio pagrindinių kelių ar gatvių priežiūrą bei darbus atsakinga Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, kuri sprendžia dėl vieno ar kito kelio ženklo reikalingumo, greičio mažinimo priemonių įrengimo. O štai Savivaldybės objektuose esame patys sau šeimininkai ir juose galime greičiau įdiegti būtinąsias priemones“, - sakė M. Žitkus. Komisijos pirmininką džiugina faktas, kad savivaldybės Administracijai 2020 m. pavyko įgyvendino absoliučią daugumą Komisijoje priimtų sprendimų.

Komisijos narys, Plutiškių seniūnijos seniūnas Donatas Akranglis pasidžiaugė jog eismo saugumo priemonių imamasi ne tik Kazlų Rūdos mieste, bet ir kitose Savivaldybės gyvenvietėse. Naujai išasfaltuotose Klevų ir Alyvų gatvėse, esančiose Plutiškėse, įrengti greičio mažinimo kalneliai. Subačiškėse, Jaunimo gatvėje įrengtas sferinis veidrodis, kuris užtikrina geresnį eismo saugumą bei matomumą posūkyje. Siekiant saugesnės aplinkos, Komisijos narys, Antanavo seniūnijos seniūnas Artūras Urbonas kartu su gyventojais Komisijai teikė prašymą, kuriuo buvo prašoma rekonstruojamoje Mokyklos gatvėje įrengti atitinkamas saugos priemones. Seniūno teigimu, Komisija iškart apsvarstė šį klausimą ir nusprendė jog minėtoje gatvėje reikalinga įrengti greičio mažinimo kalnelį.